Simona Maxim, la ultima verificare înainte de Mondiale

Atleta zălăuană va lua startul sâmbătă seara în cursa de semimaraton de la Olomuc (Cehia)

Prima parte a anului a fost una reuşită pentru atleta zălăuană Simona Maxim, sportivă legitimată la Steaua Bucureşti. Greul însă de-abia acum începe pentru fosta atletă a CSM Zalău, care, în 10 august va lua startul la una dintre cele mai importante competiţii de nivel mondial. Simona Maxim s-a calificat la Campionatul Mondial de maraton din Rusia, după rezultatul obţinut la Maratonul de la Roterdam, unde sportiva s-a clasat pe locul opt, terminând cursa cu timpul de două ore, 37 de minute şi şapte secunde.
Ultima verificare înaintea cursei din Rusia va fi chiar la finele acestei săptămâni, semimaratonul de la Olomuc (Cehia). „Nu sunt în vârf de formă şi nici nu îmi doresc, pentru că vârful de formă trebuie să-l ating la Campionatul Mondial din luna august. Semimaratonul de la Olomuc este însă o cursă puterniă, în care aleargă şi atlete din Kenya şi Rusia”, ne-a declarat Simona Maxim.
La Semimaratonul de la Olomul vor fi premii substanţiale, câştigătorul cursei urmând să primească un premiu în valoare de 2.500 de euro. Va fi şi un bonus din partea organizatorilor, sportivul care va reuşi să încheie cursa în cel mult o oră şi 10 minute urmând să beneficieze de un premiu în valoare de 5.000 de euro.
Atleta zălăuană a participat la sfârşitul lunii mai la Consursul Internaţional de la Bucureşti, clasându-se pe locul doi în cursa de 10,5 kilometri, după care a continuat pregătirea la Snagov.
Primul concurs din acest pentru Simona Maxim an a avut loc în luna martie, semimaratonul de la Piacenza, pe care atleta de la Steaua a reuşit chiar să-l câştige.
În prima parte a anului, atleta zălăuană a mai luat startul la Crosul „Gabriela Szabo”, unde s-a clasat pe locul doi, la Semimaratonul din Bosnia, terminând cursa pe locul trei şi la Crosul „Cora” de la Bucureşti, clasându-se pe locul trei la finalul concursului.

Leave a Comment